Tip για επιλογή βρεφικού στρώματος

Tip για επιλογή βρεφικού στρώματος

Πως να επιλέξω στρώμα

Ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες που συνεισφέρουν τα μέγιστα στην καλύτερη ποιότητα ύπνου είναι αναμφίβολα το στρώμα πάνω στο οποίο κοιμάται το μωράκι σας ειδικά τα πρώτα χρόνια όπου η ανάπτυξή του είναι πολύ γρήγορη!

 

Τι στρώμα να επιλέξω;

Το στρώμα πρέπει να είναι καινούργιο. Τα παλιό στρώμα, στρώμα του προηγούμενου μωρού ή κάποιο δανεικό στρώμα εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για την υγεία του μωρού.

Το στρώμα πρέπει να έχει το σωστό μέγεθος για την κούνια/κρεβάτι του μωρού μας. Προσέχουμε να υπάρχει απόσταση μεταξύ στρώματος και κούνιας που να μην υπερβαίνει τα 3 εκατοστά γιατί υπάρχει κίνδυνος να παγιδευτούν τα χεράκια ή τα ποδαράκια του μωρού και να τραυματιστεί.

Το βρεφικό στρώμα πρέπει να αποτελείται από επιλεγμένα και πιστοποιημένα υλικά. Τα υλικά του πρέπει να είναι οικολογικά και φιλικά προς το ευαίσθητο δέρμα του μωρού καθώς εκεί θα περνάει τις ώρες του ύπνου του!

Το ύφασμα του στρώματος πρέπει να είναι αντιαλλεργικό με ειδική επεξεργασία anti-acarea, ώστε να αποτρέπει την ανάπτυξη ακάρεων και λοιπών μικροοργανισμών, που ευθύνονται για την πρόκληση αλλεργιών και αναπνευστικών προβλημάτων στα μωρά.

Το βρεφικό στρώμα πρέπει να προσφέρει άνεση, να προσαρμόζεται και να ακολουθεί τις καμπύλες του σώματος του μωρού, χωρίς να το πιέζει. Πρέπει να προσφέρει στήριξη της ευαίσθητης σπονδυλικής στήλης του μωρού προσφέροντας την αίσθηση της χαλάρωσης , της άνεσης και της ηρεμίας.

 

Πως το φροντίζω ;

Όταν αγοράσουμε το στρώμα του μωρού καλό θα είναι να το αφήσουμε μερικές ώρες να «αναπνεύσει» προτού το τοποθετήσουμε στην κούνια/κρεβατάκι του.

Ένα επιπλέον κάλυμμα στρώματος είναι απαραίτητο σε περίπτωση που λερωθεί στον ύπνο του ώστε να μπορεί να αφαιρεθεί και να πλυθεί. Αν δεν υπάρχει κάλυμμα το στρώμα θα πρέπει να καθαρίζετε τακτικά με ηλεκτρική σκούπα ή με ένα βρεγμένο και καλά στυμμένο σφουγγάρι αλλά αποφεύγουμε να καθαρίσουμε το στρώμα με ατμό γιατί έτσι μπορεί να σχηματιστεί μούχλα στο εσωτερικό του.

Σε τακτά χρονικά διαστήματα γυρνάμε στο στρώμα από την άλλη πλευρά μπρος – πίσω και την πάνω-κάτω ώστε να χρησιμοποιείται από όλες τις πλευρές.

Τα στρώματα της Motherbaby καλύπτουν όλες της παραπάνω απαιτήσεις για να έχει το μωράκι σας όνειρα γλυκά!

Ορθοπεδικά Στρώματα για Όνειρα γλυκά